donderdag 23 mei 2013

DIY - Sock Doggie

Afgelopen weekend was het weer Utrechtse Fabriek, dus ging ik samen met Babette van Broesj met de trein naar Utrecht om voor het eerst een kijkje te nemen op deze hele leuke markt! Gelukkig was het mooi weer en we hebben erg veel leuke, verrassende dingen gezien. Leuke mensen, veel kinderen, slalommen tussen alle Bugaboo's, mooie producten, lekker ijsje en uiteindelijk voor mij een leuke aankoop.


Dit hele leuke koffertje zag ik staan bij Hipwarenhuisje, daar stond dit schattige hondje naar mij te kijken. Ik dacht dat zou zooo leuk zijn voor MINI maar had nog niet meteen door dat het hondje nog in onderdelen in het koffertje zat en ik nog even zelf aan de slag moest. Hmm .. ik weet dat het bij mij kan gebeuren dat ik dit koffertje dan over 3 jaar vind en dat het hondje nog altijd niet in elkaar zit...! Dus twijfel twijfel, maar het idee dat dit schattige beest gemaakt is van hoofdzakelijk 1 sok en 1 handschoen vond ik toch wel erg grappig en gaf mezelf het voordeel van de twijfel, ik kan dit best en ik ga dit DOEN!



Dus ben de volgende dag aan de slag gegaan... zie hier een aantal foto's van het proces:


Alle onderdelen: sok, handschoen, vulling, oren, ogen, patroon, schaartje, garen, naald

Eerst de neus, dan kop vullen, oog erop... ja het begint nu al beetje ergens op te lijken!
De oren, mooi bijgeleverd stofje op de oren maken met de rijgsteek
Twee vingers van de handschoen gebruikt voor de armpjes en het overige stuk is het truitje
De andere 3 vingers voor voetjes en het staartje

En toen was dit het resultaat... tadaaa! 'Doggie' heeft twee verschillende kanten, asymmetrisch beest, geeft grappig effect.


'Doggie' van de rechterkant
'Doggie' van de linkerkant

Lijkt best goed op het voorbeeld toch? .... tenminst dat dacht ik dan.. ;)



Het was leuk om te doen en fijn om zelf iets voor Mini te maken. Blij ook dat het me gelukt is, want ik ken mijn valkuilen! Het ziet er leuk uit, maar vervolgens te weinig discipline om het project af te maken als het even tegen zit. Trots op mezelf en hopelijk is Mini er straks blij mee!