maandag 20 augustus 2012

De Parade

Wat was het leuk afgelopen vrijdag op de Parade! Heerlijk gegeten, het tapas bord voor twee personen kan ook prima als hoofdgerecht voor 1 persoon. Lekker glas rose erbij... voor het ultieme Parade gevoel en het leuke van eten op de parade vind ik dat je er toch een beetje het primitieve van een camping voelt maar dat het wel zo ontzettend lekker is! Weer wat anders dan anders en zo heerlijk om zelf bestek te zoeken en met je bonnetje het eten af te halen (het was nog niet zo super druk, anders wordt ook vaak het nummer omgeroepen.. nog leuker).
Maar voordat we konden gaan eten is het altijd zaak dat je een leuke combinatie van voorstellingen bij elkaar zoekt en dan heel snel in de rij van de kassa gaat staan om kaartjes te halen. Dat is nog best wel een lastige opgave, want wat is leuk? Alles is leuk! Maar met programma boekje, een cola voor de dorst op een heerlijk plekje in de schaduw is de Parade al goed van start gegaan. Dan geen ruzie maken en geduld bewaren, rustig het schema met tijden en plaats erbij houden en alle korte beschrijvingen even lezen. Aanstrepen en dan afstrepen en maar bedenken dat eigenlijk alles leuk is dus dat je geen foute keus kunt maken.  De selectie opgeschreven op achterkant van het programma boekje en dan op het 'tijden' bord kijken om een juiste volgorde te bepalen, want ja er moet minstens een half uur tussen de voorstellingen zitten en we moeten ook ergens eten... en een ijsje kunnen eten.





De voorstellingen waren super, allemaal op hun eigen manier met allemaal andere onderwerpen en andere acteurs, ik hou ervan. Deze potpourri aan mensen, opstellingen, decors, tentjes, humor enz. Geweldig. Heerlijk knus met z'n alle in een kleine tent, dichtbij de acteurs dat zorgt vaak voor leuke interactie en het gevoel dat je ergens deel van uitmaakt. Zo zagen wij: Ellen te Damme & Sven Ratzke met mooie liedjes en een spetterende show met band in knusse tent. Rick en Maaike in bed met hun relatie problemen, hilarisch en soms zoooo herkenbaar! En ook echt genoten van de twee angstige 'Bruurs' die een absurdistisch en poetisch stuk speelden. Ja het was goed gelukt om een verrassende combinatie te vinden. Allemaal leuk en allemaal totaal anders, volgens mij kan dat toch echt alleen op de Parade?!


Ellen ten Damme met Sven Ratzke 'on the rocks'

Toch zo leuk al die mini kassa's aan de tent

Wachten op de show van Rick en Maaike in Deluxe
'Bruurs' (Broers) in de theater toren

De Parade is:  een beetje nostalgie, een beetje circus, een beetje kermis, beetje gipsy, een beetje primitief, een en het voelt als luxe. Iedereen is welkom en niemand doet moeilijk. Lekkere ouderwetse snoepjes uitgestald in een oude wagen en verhalen uit een oude woonwagen. Wat wil je nog meer?!






Dus ja wij hebben ons weer uitstekend vermaakt! En wat ik zeker niet vergeten ben is om eens rond te kijken te midden van alles en iedereen, even stil te staan in de grote drukte en te genieten van het feit dat iedereen lijkt te genieten. Even te kijken naar hoe mooi alles verlicht is, dat het zo fijn is dat het nog zo lekker warm is zo laat op de avond en dat iedereen zo lekker staat te kletsen met een fles wijn/water/appelsap onder zijn/haar arm. En dat je ook met dat drankje overal naar toe mag. In de tent, op het gras, aan een tafeltje. Het maakt allemaal niet uit. En het feit dat het allemaal niet zoveel uitmaakt is zo ontzettend fijn op een festival.


Ik weet niet of het gelukt is om een soort van gevoel op te roepen, want het is lastig te beschrijven maar ben er wel degelijk van onder de indruk, van wat de Parade teweeg brengt. Daarom heb ik gelukkig ook foto's gemaakt. Misschien is dit wel typisch zo'n geval van: Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. ;)