donderdag 12 april 2012

Pakje 1 - uitpakken!

Ik had beloofd om die mooie pakjes in die leuke papieren gestreepte zakjes eens uit te gaan pakken.
Dus ik dacht vandaag, ik ga ik het eerste pakje maar eens uitpakken. Dus sneakpreview van mijn werk.
Pakje 1: Tobi - Bebi,  geboorte felicitatiekaartjes! 
Toen mijn zus vroeg of ik niet een leuke kaart kon maken voor een babyborrel waar zij naar toe gingen, heb ik natuurlijk niet nee gezegd maar ben meteen aan de slag gegaan. Met dit als resultaat! Toen was er ook snel een variant voor een jongetje bedacht en kon ik het niet laten om het ook leuk te verpakken. Meteen een hele goede oefening voor de rest van mijn proces, het was aanstekelijk en heb daarna nog vele andere kaartjes en enveloppen gemaakt. (komen in de volgende uitpak-blogs).

Dus je ziet hieronder het Tobi - Bebi pakketje. (2 kaartjes met ook 2 zelfgemaakte enveloppen. Straks ook verkrijgbaar met enveloppen waar het patroon aan de binnenkant gedrukt is).

Tobi-Bebi Meisje

Tobi - Bebi Jongen

Tobi - Bebi met enveloppen

De geboorte van Tobi,

Ik heb in het eerste jaar van de academie (ArtEZ Arnhem) een 'Dummy/Journal' bijhouden waar ik helemaal mijn eigen gang kon gaan. Hier is een karaktertje uit gegroeid, tijdens mijn studie heb ik hier niks mee gedaan maar sinds ik afgestudeerd ben (januari 2011) wilde ik toch graag proberen wat er met het karaktertje te doen is en ging de uitdaging aan. Dat was de start van dit nieuwe proces. Veel tekenen en het karaktertje uitwerken, met bijbehorende kleine accessoires die het op een kaart, brief enz. nog leuker maken en passen bij verschillende thema's. En natuurlijk moest het ook een naam hebben.

'Tobi' is het geworden en dient nu ook als een soort merknaam (logo) van deze productlijn kaartjes en briefjes. (Wie weet wat daar nog ooit bij gaat komen.)
Bij het bedenken van de naam Tobi dacht ik aan mijn oma die vroeger ooit Engelse les had en moest oefenen met een fictief hondje genaamd Tobi,
de oefening was om steeds op te noemen waar Tobi was in het getekende plaatje… ‘Where’s Tobi? – He is on the wall!’
Oftewel, Tobi is aan de muur! Dat is waar hij hoort, op een ere plaatsje. In gedachten of in het echt.
Daarnaast klinkt Tobi in het Engels als To Be en dat vind ik een mooie toevoeging!